rolcas (rolcas) wrote,
rolcas
rolcas

 • Location:
 • Mood:

"Ha nem tetszik, el lehet menni!"

 Nap mint nap kapják meg emberek, köztük én is ezt a remekbe szabott kis mondatot. Ha valami nem tetszik, ami az országban történik és ezt van bátorságod ki is mondani, akkor jönnek az ellendrukkerek, akik meggyőznek, hogy te látod rosszul, itt minden fasza lesz, csak várjunk, mert most igazán remek vezetőnk van és csodák jönnek. Ha erre még mindig van pofád azt mondani, hogy de nem, nem így lesz, átvernek, hülyítenek, akkor jön az eszetlen vita. Az ember észérveket hozz fel a másik oldal bemagolt demagóg hülyeségeket. Te megcáfolod azokat a hülyeségeket, mond másik hülyeséget, vagy szimplán azt mondja hülye vagy nem érted. Ha még mindig kötöd az ebet a karóhoz és csak nem térsz meg viktor felé, akkor jön a cím mondat: Ha nem tetszik, el lehet menni!
És ettől megyek én a falnak! Mi az hogy konkrétan kidobnának a saját hazámból? Milyen jogon mondják azt nekem vagy bárki másnak, hogy ha nem tudom befogni a számat, ha nem tudok örülni a hülyeségnek és nem vagyok hajlandó hinni a hazugságokban, akkor takarodjak el máshova. De ha én ezt a kedves mondatot megfogadom és meg fogom fogadni egy szép napon, akkor hazaáruló vagyok. Akkor szégyelljem magam, hogy a hazám pénzén élősködve szereztem diplomát és most elhúzok a vérbe máshol kamatoztatni a megszerzett tudásomat. De most mégis mit tegyek, amikor innen nagyjából páros lábban rúgnak ki, ha megnyikkanok? Mit tegyek, ha itthon nem ér semmit a megszerzett papírom, ha nincs üres állás lehetőség? Mit tegyek, ha itt az életkörülmények siralmasak, hogy lassan mindenki elveszti a munkáját, lakását, mindenét? Maradjak itt és várjam meg míg rám kerül a sor? Szenvedjek és fogjam be a szám, mert ez a módi? Hát nem köszönöm.
De ha mégis ezt az utat választanám, mert ekkora rohadt nagy hazafi vagyok, akkor a többi honfitársam látna szívesebben más országban, mert nem értek velük egyet, és akkor ugye el lehet menni, ami burkoltan annyit tesz, hogy MENJ EL! És ha elégszer kiáltották már ezt a mondatot az ember után, akkor fogja a kis hamubasült pogácsáját, mert másra úgyse telik és akkor elmegy. Ekkor jön a siránkozás, hogy fogynak a magyarok, elmennek a fiatalok, mi lesz velünk, elöregedünk, kihalunk, nincs munkás ember, miből lesz adó, miből lesz nyugdíj? Hát az elkergetett embereket ki érti meg végre? Azt hiszik egy igazi magyar szívű embernek nem szakad meg a szíve kétszer, hogy el kell mennie, itt kell hagynia barátot, családot, az idegenbe új életet kezdeni, ahol mindenki furán beszél és lehet többé már alig vagy semennyire sem fog magyar szót hallani? Hogy neki ez boldogság, hogy többé nem láthatja a szülőházát, hogy a szüleit évente pár napra tudja csak megölelni? Hogy olyan könnyű és jó érzés elszakadni a gyökerektől a magyaroktól?
Nem! Nem könnyű! De nincs mit tenni, ha az ország kijelenti, hogy nincs rád szükség, nem érdekelsz minket, halj éhen, ha úgy tetszik, mi nem fogunk rajtad segíteni, de neked kutya kötelességed itt rohadni és építeni az országot. de cserébe még egy tetves köszönömöt se várj, mert rohadtul elfogyott és ez amúgy is a kötelességed, mit képzelsz, örülj, hogy itt ronthatod a levegőt te kis proli patkány ivadék! Mert minden ezt sugározza, hogy te egy senki vagy. Az ember azt szereti, ha nem piszkálják, ha simán hagyják élni! Nem kell kinyalni a fiatalok seggét, isten mentsen tőle, nem kell őket feleslegesen pátyolgatni, de ellehetetleníteni sem őket!
Ha ennyire nem kellek az országnak akkor bizony el fogok menni és az itt élő emberekért (kivéve a szeretteimet) egy árva könnycseppet sem fogok ejteni. Alig várom a napot, hogy végre elmondhassam magamról, hogy elmegyek és nem jövök többé vissza, mert igen nem tetszik és el fogok menni! Köszönöm magyar bólogató-jánosok, hogy elértétek ezt!
Tags: hungary, life, me
Subscribe

 • Ami nekem nincs az szar!

  Egyre inkább találkozom azzal a hozzáállással, hogy ha valami nekem nem jött össze, akkor az biztos…

 • Csak el innen!

  Na most telt be a pohárkám. Elegem van. El akarok innen menni, végleg. Eddig tartott a hazafiságom, a hazaszeretetem.…

 • Agaro-fobia

  Február eleje óta járok ismét edzeni. Nagyon jó érzés és imádom is,…

 • Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments